"På toppen av Norge" kommer i mai / juni 2022

Her legges ut ting underveis i prosessen frem til ferdig bok.

Presentasjon av boken

Boken handler om ...

Tenk deg et hus, et helt vanlig hus som kanskje er åtte meter høyt. Så forestill deg førti slike eneboliger stablet oppå hverandre. Det er nesten like høyt som Eiffeltårnet. Nå kan du se for deg sju sånne Eiffeltårn eller 280 hus i høyden, og at du stiller deg på toppen. Svimmel? 

Omtrent sånn er det å stå øverst på Galdhøpiggen, men bare nesten. 

Galdhøpiggen er Norges, Skandinavias og Nord-Europas høyeste fjell og det rager 2469 meter over havet. Det ligger i Jotunheimen nasjonalpark der naturen er vernet. Det betyr at den ikke skal bli styrt og endret av mennesker, men skal få være slik den er. Galdhøpiggen er flatere enn mange andre høye fjell fordi det er et gammelt fjell som har ligget under is i tusenvis av år. Man antar at jordkloden og alle de andre planetene i solsystemet vårt ble dannet fra en roterende skive av gass og støv i universet. Meteorer kom styrtende fra verdensrommet, smeltet og skapte en kjerne for jorden. Det er over fire og en halv milliard år siden. 

Galdhøpiggen – Norges høyeste fjell

Bilder og filmer fra turene

  • Dette er video av samtalene som barneekspertene og voksenekspertene har hatt i forberedelsene av bok «På toppen av Norge». Her er det Olav som snakker med Dag O. Hessen om hvor mye Galdhøpiggen tåler – i et miljøperspektiv.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Om forfatteren

Audhild Hjellup Lønne er født i Sandefjord, men bor på Tjøme utenfor Tønsberg. Hun er 59 år og er utdannet samfunnsviter med hovedfag i sosiologi og sidefag i psykologi og kriminologi. Hun har jobbet som leder i spesialisthelsetjenesten innen psykiatri, rus og barnevern i mange år og har utdannelse innen personalledelse og veiledning. De senere år har hun tatt en master i faglitterær skriving og elsker å skrive bøker. Hun har startet sitt eget firma «Forfatterentreprenøren», har sin egen podcast, sin egen kanal på Youtube og kan følges både på Instagram og TikTok.

Ved siden av å skrive bøker, spiller Audhild trombone. Hun har spilt i korps, symfoniorkester og opera-orkester gjennom hele sin oppvekst. Idag spiller hun i storband og er mest opptatt av jazz, men lytter også mye til klassisk musikk. Hun er overbevist om at evnen til å skape er viktig for folks mentale helse og at alle kan finne sin indre skaperkraft. Skriving og lesing henger nøye sammen. Lesing har betydning for evnen til dybdelæring, identitetsskaping og som viktig støtte for kultur- og verdibygging for den enkelte og for samfunnet. Å skrive er en av flere måter å skape på. Hun deler gjerne sin tid og kunnskap med den som er interessert. 

Audhild har to døtre. Torinn er førskolelærer og leder i en Montesorri-barnehage. Tuva er utdannet innen musikk og kulturledelse. Hun jobber som lærer for voksne med norsk som andrespråk. 

Bildet er tatt på en av turene til toppen av Galdhøpiggen 2017