Previous slide
Next slide

"På toppen av Norge" er to bøker som nå endelig er ferdige. De handler om historien omkring Norges, Skandinavias og Nord-Europas høyeste fjell - Galdhøpiggen. Her kan du lese mer om hvordan vi har jobbet oss frem til to flotte bøker, nydelig illustrert av fantastiske fotografer og illustratører.

På toppen av Norge

For lenge, lenge siden

 

Bli med tilbake i historien på og rundt Norges og Nord-Europas høyeste fjell.

På toppen av Norge – For lenge, lenge siden, handler om de store hendelsene i historien. De som har skapt grunnlaget for landet vårt. Slutten på istiden, da de første menneskene kom til Norge, dyr som ikke lenger finnes på toppen av Norges aller høysete fjellheim, Jotunheimen. Den handler om tiden før noen hadde vært på toppen av Norges høyeste fjell, om Svartedauen og kristningen av Norge. Om hvordan vikingene levde på Norges kaldeste og mest forblåste topper. 

 

På toppen av Norge

2469

 

Bli med på oppdagelsesferd på og rundt Norges og Nord-Europas høyeste fjell.

På toppen av Norge handler om små og store hendelser gjennom Galdhøpiggens historie fra den første toppturen i 1850 og frem til i dag. Når du går på Galdhøpiggen, går du på det samme fjellet som forfedrene dine gjorde for mange tusen år siden. Norges natur kan gi god mestring, et sted å finne stillhet for deg som vil nyte ro og fred, og spenning for deg som vil ha opplevelser. Med kunnskap om fjellet blir turene enda morsommere.

 

Det nærmer seg bokslipp

En liten filmsnutt om hvordan en moderne topptur kan være

Hvordan overlever fuglene i dette kalde klima? 

En liten filmsnutt om Piggens topphytter

Om forfatteren

Audhild Hjellup Lønne er født i Sandefjord, men bor på Tjøme utenfor Tønsberg. Hun er 60 år og utdannet samfunnsviter med hovedfag i sosiologi og sidefag i psykologi og kriminologi. Hun har jobbet som leder i spesialisthelsetjenesten innen psykiatri, rus og barnevern i mange år og har utdannelse innen personalledelse og veiledning. De senere år har hun tatt en master i faglitterær skriving og elsker å skrive bøker. Hun har startet sitt eget firma «Forfatterentreprenøren», har sin egen podcast, sin egen kanal på Youtube og kan følges både på Instagram og TikTok.

Ved siden av å skrive bøker, spiller Audhild trombone og lur. Hun har spilt i korps, symfoniorkester og opera-orkester.  Idag spiller hun i storband og er mest opptatt av jazz, men lytter også mye til klassisk musikk. Hun er overbevist om at evnen til å skape er viktig for folks mentale helse og at alle kan finne sin indre skaperkraft. Skriving og lesing henger nøye sammen. Lesing har betydning for evnen til dybdelæring, identitetsskaping og som viktig støtte for kultur- og verdibygging for den enkelte og for samfunnet. Å skrive er en av flere måter å skape på. Hun deler gjerne sin tid og kunnskap med den som er interessert. 

Audhild har to døtre. Torinn er førskolelærer og leder i en Montesorri-barnehage. Tuva er utdannet innen musikk og kulturledelse. Hun jobber som lærer for voksne med norsk som andrespråk.

home

Bildet er tatt på en av turene til toppen av Galdhøpiggen 2017