JONAS – Jordens beste venn!

– en bokserie for deg mellom 8 og 12 år.

Har du lest bøkene om Jonas Jensen?

På disse sidene blir du bedre kjent med JONAS og stedene han besøker.  Jonas  drømmer om å lage en dyre- og miljøvernklubb for barn. 

Du vil forstå at drømmen hans trengs når du har lest bøkene.

Jonas på gyngende grunn

Handlingen er lagt til Kragerø og Jomfruland denne gangen. Jonas skal se på søsteren seile Norgesmesterskap i Feva, en liten tomannsjolle. Som vanlig går ikke alt etter planen.

Den femte boken i serien kommer våren 2023

Jonas og skogens gåte

I denne fjerde boken reiser Jonas motvillig med på hytta til morens nye kjæreste – en sportsidiot med to like håpløse sønner. Det er det siste Jonas ønsker. Ting blir ikke bedre når de endelig når frem og skudd ljomer gjennom lufta. Jonas slipper unna med skrekken. Han skulle aldri blitt med! Hvem skyter? Hvorfor? Jonas treffer en kjent forfatter som forteller om en gammel samisk barnegrav, men som også hjelper han til å se annerledes på sin nye situasjon.

Jonas og det farlige dypet

I denne tredje boken om Skjærgårdsbarna reiser Jonas alene til Bergen med tog. Der treffer han onkel Geir som har invitert ham til hytta i Eivindvik. Jonas blir bedre kjent med tvillingene Maja og Martin. Når en dykker spretter opp av vannet like ved Gulatinget og to skumle menn forsvinner i rask fart fra stedet, skjønner Jonas at Sognefjorden gjemmer på flere mørke hemmeligheter. Hva prøver de å skjule?

Gulatinget

Jonas og det lumske løpet

Den andre boken om Skjærgårdsbarna. Jonas og søsteren Ingrid bor på Tjøme, like ved Verdens ende. I denne boken har de reist til Alta for å se kusinen delta i Finnmarksløpet junior. Det utvikler seg til et kappløp med tiden.  Finnmarksvidda er stor og vakker, men farene ligger på lur. Ikke bare kulden, vinden og snøen.  Noen forsøker å hindre  løperne i å komme til mål.

Nordlyset

Jonas og det syke havet

Jonas og søsteren Ingrid bor på Tjøme, like ved Verdens Ende. I denne første boken om Skjærgårdsbarna får de besøk av sin fetter og kusine fra Singapore. Sammen gjør de alt de kan for å finne ut hvorfor noen søler olje i verdens vakreste skjærgård. Jonas er bestemt på at ingen skal ødelegge naturen ustraffet. De må bare finne ut hvem som står bak. Det viser seg å ikke være så lett!

Bøkene kan du kjøpe i nettbutikken