Noe av det som er morsomt og hyggelig ved å skrive for barn er å reise rundt og besøke steder hvor barn samles. Dette har jeg ikke kunnet gjøre på en stund, men minnene om et hyggelig besøk i Alta, med påfølgende turné i Finnmark holdes ved like. 109 barn fra barneskoler i Alta fant veien til biblioteket denne fredagen 6. mars. Å komme til Alta første helgen i mars har sine helt egen atmosfære. Det er ingen tvil om at det er bok nummer to, om Finnmarksløpet, som er mest populær i Finnmark. Jonas besøker sin kusine for å heie henne frem i Finnmarksløpet jr og spennende ting skjer. Etter Alta dro jeg til Karasjok, Levejok, Tana og Båtsfjord. Båtsfjord i snøstorm samme dag som hele Norge stengte ned, gir minner for livet. Jeg dro fra et Alta full av mennesker med høyt engasjement for et spennende Finnmarksløp som ble stoppet på siste sjekkpunkt før målgang. Jeg kom tilbake til en tom by, en stengt flyplass og et strengt regime, den 14. mars. Etter to døgn på hotel kom jeg meg omsider hjem til Tjøme. Det ble en trist avslutning på en fantastisk reise.  Likevel sparket hendelsen igang utvikling av nettsider og nye prosjekter. Jeg er nå igang med å skape mer nettbasert aktivitet omkring formidling av både litterær og annen type skaping. Men jeg ser frem til å kunne møte hundre barn samtidig igjen. Det er noe eksklusivt og motiverende ved at så mange har lyst til å høre om Jonas Jensen.